Daimrutor


Detta fotot tog jag för cirka 10 min.
Det kan vara en av världens godaste kladdkaka!
Mamma bakade de i förrgår och eftersom att det är på en plåt så blev det ungefär 25 bitar.

Till 1 långpanna, ca 30 bitar:
200 gram smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao

3 dubbeldaim, fint krossade

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd sedan ner blandningen i det smälta smöret.
2. Rör ned smör/mjölblandningen i äggvispet tills allt är blandat. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, häll ned smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 175 grader. Medan kakan gräddas hacka daimen fint, eller lägg daimen i dubbla fryspåsar och krossa med en kavel.
4. Strö daimsmulorna över den varma kakan och skär i bitar medan den fortfarande är varm. Låt sedan svalna, förvara rutorna i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0